Aigua de Cabrera

Les fotografies de l’arxiu d’en Josep López Vinyals mostren la Font Picant quan encara s’hi embotellava l’Aigua de Cabrera. Com els originals són en color, podem datar les fotografies als anys 70.

A la fotografia de l’exterior, la finestra empedrada és on es despatxaven gots d’aigua. Darrera, on es veuen les finestres, hi havia la planta embotelladora. A l’esquerra de la fotografia hi ha el moll de càrrega dels dos camions que repartien l”Aigua de Cabrera”. L’un -segons en Jordi Teixidó- el portava en Josep Ribosa i l’altre el cunyat d’en Joan Calls.

A la fotografia de la màquina embotelladora es veuen al costat unes bombones d’oxígen que servien per fer més “picant” l’aigua del manantial que ja sortia amb “gas” però poc.

Segons la Wikipedia: Coneguda també com a Manantial Modolell, la seva aigua es va començar a comercialitzar a partir del 1889 i gairebé durant un segle. A mitjants dels anys 80, l’empresa embotelladora va tancar. Va continuar com el berenador, i la gent hi anava a fer carn a la brasa, paelles, etc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s